Наличието на паркинг е от голямо значение за всеки търговски обект, защото той осигурява лесен и удобен достъп за клиентите. Процесът по асфалтиране на нов паркинг или обновяване настилката на вече съществуващ такъв включва много отделни фактори, които оказват влияние върху формирането на крайната цена за асфалтиране.

Подготовка и изграждане на място за паркинг

Времето, трудът и оборудването, които са необходими за подготовката на обекта, оказват влияние върху крайната цена за изграждане на настилката на паркинга. Преасфалтирането на паркинг винаги ще струва по-малко, отколкото започването от нулата на новопостроено място. За нови инсталации за паркиране почвените условия и топографията като хълмове и скали ще изискват повече работа за създаване на равна повърхност на паркинга. За обекти с добра почва, предназначени за използване с лек трафик, инсталирането на асфалт с плитка основа може да спести разходи. Ще ви е необходима по-дълбока основа за място с лоша почва или предназначено за голямо натоварване и използване на голям трафик.

Отводняване на паркинг

Водата е враг номер едно на асфалтовата настилка, което прави доброто отводняване на паркинга от изключително голямо значение. В Asfaltirane-Sofia знаем как да оценим вашия терен за проблеми, засягащи движението на водата. Можете да разчитате на нашия дългогодишен опит и знания благодарение, на които можем да гарантираме, че няма да имате проблеми с отводняването.

Размер на паркинга

Цената за асфалтиране на паркинг се определя правопропорционално на неговия размер. Разбира се, че по-голямата площ изисква повече материали и работна ръка за полагане. За да запазите бюджета си под контрол и да избегнете излишни разходи, препоръчваме внимателно да обмислите от колко места за паркиране имате нужда и търсенето на паркинг около вашия обект.

Достъпа до паркинга, пътеки и рампи

Бетонните конструкции увеличават разходите, но драстично подобряват функцията на паркинга и достъпа. Нашият съвет е предварително да помислите за добавяне на бетонни форми, за да подобрите използваемостта на вашия паркинг. Това се отнася и за бордюрите, пътеките и рампите. Бордюрите насочват пешеходците и колите там, където искате. Пътеките подобряват безопасността, показвайки директен път към вашия бизнес. Рампите осигуряват лесен достъп и отразяват вашата загриженост за посетители и служители с увреждания.

Пазарни условия и разходи за материали

Както видяхме при много продукти и материали след COVID, цените и на строителните материали се влияят от пазарните вълни. Ако търсенето е високо, материалите, предлагането и работната ръка са оскъдни, то разходите също ще растат, докато предлагането не посрещне търсенето.