Няма шофьор в София, който поне веднъж да не се е ядосвал на зле асфалтираните улици и множеството дупки по тях, които никнат буквално като гъби след дъжд. Със сигурност няма и такъв, който поне веднъж да не е сменял гума, благодарение на скрита под дъждовната вода дупка, или да не е изправял джанта, след светкавичната среща с тези неприятни препятствия, които за съжаление все още красят нашите улици.

Когато говорим за градската среда обаче, уличната настилка, която е грижа на община София, е са част от нея. Съществуват още редица малки пространства, които се налага полагане на асфалт и те не зависят от градските власти и това обикновено са тротоарите пред новопостроените сгради, вътрешните пространства в затворените комплекси, алеите и подходите към паркингите и прочие малки, но същевременно много важни площи, които ще гарантират удобството и спокойствието на новодомците в града.

Асфалтиране на малки площи в София цена

За асфалтиране на тези малки площи се използват различни асфалтови смеси, а цената може да зависи от конкретните специфики на дадения обект. Всъщност факторите при такъв тип асфалтиране са много – дебелината на полагания слой, изборът на асфалтова смес, съотношението на съставките в нея и прочие. Това разбира се няма как да се направи от всеки, защото дори строителните фирми не рядко нямат специалисти за асфалтиране и не разполагат с нужните машини и материали. От всичко изброено до тук неминуемо става ясно, че дори и за асфалтиране на толкова малки площи, като тротоар, или алея към подземен паркинг, ще имате нужда от квалифицирана фирма за асфалтиране , която ще трябва да изберете измежду множеството, предлагащи подобни услуги на пазара в момента.

За строителните фирми, които трябва да издадат готов обект в срок, не рядко огромно значение има цената на външните услуги, които ще използват и съответно ще калкулират в разходите си. Тази цена трябва да е максимално ниска, но същевременно не трябва да се допуска и компромис с качеството, с цел намаляване на разходите по обекта. Ако допуснете факторът цена да надделее спрямо този на качеството, рискувате да заложите поредица бъдещи проблеми, свързани с потенциално използваните по-евтини материали, или неправилното съотношение на компонентите в полза на по-евтините такива, които от своя страна ще доведат до бързо разрушаване на положения асфалтов слой и нуждата от преждевременни ремонти и нови разходи за сметка на живущите в сградата. Освен качеството на работата и използваните материали, за избора на фирма за асфалтиране голямо значение има и бързината на изпълнение на задачата, която не рядко е важна за пускането на сградата в експлоатация в срок, тъй като по традиция подобни допълнителни дейности са финалната част от строежа.