Притеснява ли ви възможността атмосферните условия да забавят или да отложат вашия проект по асфалтиране? Често наши клиенти ни питат дали е възможно асфалтирането да се извършва при дъжд. Краткият отговор е „НЕ, не трябва да асфалтирате в дъждовни дни“. Има много причини да изчакате хубаво време, за да положите асфалт.

Защо асфалтовата настилка не трябва да се полага при дъжд

Пресният, наскоро нанесен асфалт е по-податлив на увреждане от влага, отколкото напълно втвърдената настилка. Излагането на валеж непосредствено след нейното полагане може да отслаби материалите, причинявайки напукване и по-бързо компрометиране на асфалта. Колкото по-силен е дъждът, толкова по-лоши могат да бъдат щетите по настилката.

Как дъждът уврежда новия асфалт

Валежите могат да повлияят отрицателно на новоположения асфалт по много начини, като например:

Валежите ускоряват охлаждането

Ускоряването на процеса на охлаждане на асфалта се отразява негативно на здравината и гъвкавостта. Бързото охлаждане от дъжд може също да доведе до улавяне на пара, кондензиране във вода и причиняване на пукнатини на асфалта .

Проникването на вода води до отделяне на масло от асфалта

Асфалтът е получен от суров нефт, а маслото и водата не се смесват. Може да възникне отделяне, когато асфалтът е изложен на обилен дъжд преди пълното мувтвърдяване, изхвърляйки маслото към горната част и компрометирайки целостта на настилката, което води до пукнатини и дупки.

Проникването на дъждовна вода в подслоевете разгражда основата на настилката

Натрупването на вода от обилни валежи причинява просмукване на вода в асфалта през страните. Тъй като натрупаната вода се разширява и свива в субструктурата, връзката между инертните материали и свързващото вещество се разпада, причинявайки появата на пукнатини и оголване.

В Asfaltirane- Sofia имаме необходимия опит и знания, за да се справим с влошаването на атмосферните условия. Ако се появи неочакван слаб дъжд по време на полагането на настилката, ние осигуряваме правилния дренаж , за да запазим асфалта сух и да предотвратим неговото бързо втвърдяване. Когато дъждът спре, ние ще изсушим старателно района, преди да възобновим процеса по асфалтиране, гарантирайки целостта на вашия асфалт.
Поставянето на здрава, устойчива настилка е нашата цел. Ето защо ние осигуряваме на всички ново положени асфалтови настилки 3 -годишна гаранция. Не се колебайте да се свържете се с нас на 0877 34 50 52, ще отговорим на всички ваши въпроси.