„Моят дом е моята крепост“ – тези думи не са никак случайни, защото наистина трябва да се чувстваме максимално комфортно и максимално защитени на мястото, на което живеем. Това важи особено много за случаите, когато обитаваме къща. За разлика от панелните блокове в задушливите градски условия, тя с лекота може да ни предложи уюта на една крепост.

Но за да ни предложи тя уют, ние трябва да се грижим много добре за нея. Както добре знаете, къщата изисква доста поддръжка, особено ако към нея има и прилежащ двор. Ако се чудите как да подобрите двора на къщата, значи сте на правилното място, защото тук ще получите най-добрите съвети за това.

Асфалтиране на двор – изграждане на паркомясто

Една чудесна идея, която можете да приложите това е изграждане на паркомясто в двора на къщата. Не е нито красиво, нито приятно да затъвате с колата си в калното дворно пространство, когато времето е лошо. А така се разнася още повече мръсотия както из къщата, така и по пътищата на населеното място, ето защо асфалтирането на двор е чудесен вариант, благодарение на които освен, че ще подобрите екстериора у дома, а и ще си решите проблема с паркирането на Вашия автомобил.

Да асфалтирате една малка част от двора си с цел паркинг ще бъде голямо предимство за Вас, защото така ще имате истинско паркомясто, което Ви служи еднакво добре и в сухо и във влажно време. Освен това по този начин ще има само една обособена част за коли и така няма да има риск Вие или гостите Ви да повредите градинската трева или прекрасните цветя, които сте засадили на двора.

Видове и избор на градински настилки

Можете да подобрите двора и с най-различни видове градински настилки, които се предлагат на пазара. Дали говорим за изкуствена трева или пък плоча с орнаменти, която ще допълни арт идеята Ви за цялото това пространство – можете да се възползвате от какви ли не предложения. Дворът трябва да изглежда перфектно и ето това е един от начините да постигнете желания от Вас ефект.

Озеленяване на двор

Все пак не може да говорим само за настилки и цимент, когато говорим за подобряване на двора на къщата, нали? Непременно трябва да помислите и за озеленяване на Вашия двор, как да го направите по-зелен и красив, така че да радва окото и в същото време да предоставя така желаната сянка през горещите летни дни. Можете да засадите декоративни дръвчета или овошки, от които да берете вкусни плодове впоследствие. Изборът е Ваш!

Градински мебели

А насред цялата тази красота поставете изкусни градински мебели от последния писък на модата, така че да можете наистина да се радвате на прекрасната гледка, която сами сте си създали, докато си почивате след дълъг ден. Модерни кресла, хамак, много възглавнички… Сега е моментът да се развихрите!