Гаражът е една от ключовите структури, които трябва да имате в къщата си, особено ако притежавате автомобил, тъй като той е в състояние да защити колата Ви от вредните елементи отвън, които могат да причинят ръжда на металните части и пукнатини на прозорците. Дори и да нямате кола, гаражът може да се използва за съхранение на инструменти, които след това могат да превърнат пространство в работилница. Въпреки че повечето от нас може да познават гаража като четиристенна конструкция, има много други варианти с различни цели и функции. Чудите се какъв гараж за двора да изберете – ето някои популярни видове гаражи, които трябва да имате предвид, ако планирате да изградите такъв в бъдеще.

Видове гаражи

Прикачен гараж

Прикрепен гараж e гараж, който е поставен директно отстрани на къщата. Когато имате прикрепен гараж, не би трябвало да излизате навън, след като паркирате колата си. Може би това е типът гараж, който се вижда в почти всеки дом. Ако навън има силен дъжд, след като паркирате колата си в гаража, не е необходимо да използвате чадър или да носите дъждобран, само за да влезете вътре в къщата си. Комфортът е наистина голям.

Самостоятелен гараж

Ако искате Вашият гараж да има отчетлив вид, тогава най-добрия избор за Вас е самостоятелен гараж. Можете да изградите самостоятелния гараж на всяко място в имота, за разлика от прикачения гараж, който трябва да поставите отстрани на къщата.

Освен това, ако къщата Ви няма достатъчно място за прикрепен гараж, можете да изберете отделената версия, ако все още имате много повече пространство на няколко метра от дома си.

Гараж със стая

Ако искате да увеличите максимално пространството, което Вашият гараж заема във Вашия имот, тогава защо да не поставите стая отгоре? Избора на гараж със стая е вариант, който има стая над гаража, която може да се използва за различни цели. Допълнителната стая към гаража е перфектна, ако не искате да излизате навън след паркиране на колата си при лошо време и можете да поставите легла там, ако е необходима нощувка в гаража. Ако имате роднини или приятели, които искат да пренощуват в дома Ви, тогава трябва да имате спалня над гаража, така че те да могат да я използват за спане.

Сглобяем гараж

Сглобяемия гараж е чудесен избор за хора, които не искат постоянен гараж и желаят да използват пространството за цели, различни от това да паркират своите превозни средства на това място.

Обикновено изработен от здрави материи, които могат да издържат на топлина и силни ветрове, сглобяемия гараж може да бъде сглобен, ако искате защита на Вашия паркиран автомобил, и той може да бъде удобно сгънат и разглобен, ако нямате нужда от него.

Е, избрахте ли си?