Лятото вече е тук, а заедно с него високите температури, които ни измъчват дори и през нощта. До лятната отпуска обаче, все още има време, а всички си мечтаем за прохладата на морските вълни. Какво би било по-хубаво в този момент от възможността да се разхладите в басейн? Отговорът на този въпрос е – собствен басейн за двора, достъпен по всяко време!

Видове басейни за двор

Ако и Вие сте сред щастливите собственици на един от малкото останали в градска среда дворове или имате вила с дворче, обезателно трябва да се замислите за монтирането на басейн за двора и сега е точният момент за това. Разбира се с тази така съблазнителна идея се раждат още въпроси – какъв вид басейн да изберем и какви са предимствата и недостатъците на моделите, които се продават на нашия пазар? Затова и ще разгледаме възможностите накратко. Най-общо басейните, сред които можете да избирате, могат да бъдат бетонни, сглобяеми и надуваеми.

Бетонов басейн за двора – предимства и недостатъци

Бетонните басейни за двора са най-трудният вариант, защото са масивни и изискват много планиране и работа, преди да можете да се насладите на прохладната им вода. Предимствата на басейн от бетон се крият в стабилната конструкция, здравината, разнообразието на форми и цветове и възможността за избор на вътрешна облицовка. За съжаление обаче, недостатъците са доста повече. На първо място трябва да поставим трудните ремонти, скъпата поддръжка и трудностите при почистване. Важна разбира се е и цената, а за бетонов басейн ще трябва да отделите значително повече средства, отколкото ще са Ви нужни при останалите видове. Ако все пак сте решили да се спрете на тази възможност, добре е да се консултирате с квалифицирана фирма, която ще Ви предложи различни варианти.

Сглобяем басейн за двора– предимства и недостатъци

Избора на слобяем басейн за двораса втората възможност за избор, когато искаме да се сдобием с това удоволствие в двора си. Предимствата им се крият в по-ниската цена, по-скромните разходи за поддръжка и почистване и бързата инсталация. Като основни недостатъци можем да посочим строго определената форма и ограниченията в размера. Ако сте се спрели на този вариант, добре е да разгледате предлаганите на пазара възможности и да изберете най-подходящата, в зависимост от мястото, което сте определили за бъдещия си басейн.

Надуваем басейн – предимства и недостатъци

Накрая разбира се идва ред на надуваемия басейн за двора, който е и най-широко разпространения вариант. Това е така защото цената е най-ниска, а на пазара се предлагат безброй модели с различна форма, цвят и размери, подходящи за всеки дом. Монтажът, демонтажът и поддръжката на надуваем басейн са лесни, а дори и да се спука, лесно можете да го замените с нов, без да се налага да правите големи разходи.