Когато става въпрос за избор на подови настилки за промишлена употреба, подово покритие на гараж или други външни поръхности, избора на епоксидни подове се явява, като едно от най-добрите решения. Споксидните подове известни още като смолисти подови настилки, са много издръжливи, приспособими и устойчиви, ето защо са все по-чест предпочитан избор.

Какво представляват епоксидните подове

Най-правилното определение на епоксидни подове е подова настилка, която включва в себе си множество слоеве епоксидна смес, която се нанася с дълбочина най-малко два милиметра. Много често хората бъркат значението на епоксидните подове, с това, че те са изграден изцяло от епоксидна смола. Всъщност епоксидните подове, както казахме вече са единствено с епоксидно покритие около 2мм.

Видове епоксидни подови покрития

Саморазливни епоксидни подове

Саморазливните епоксидни подове се използват върху нови, стари, напукани или повредени бетонни подове, за да се придаде гладка и трайна повърхност. Саморазливните епоксидни подове не само осигуряват чудесен външен вид, но и се предлагат в различни цветове, които са подходящи за търговски, промишлени и жилищни помещения.

Антистатични подови покрития

Както става ясно от името, антистатичните подови покрития са устойчиви на електростатичен заряд. Антистатичното подово покритие е силно препоръчително за помещения, които имат запалими материали. Можете още да го приложите в: електронни, химически или фармацевтични производствени помещения, здравни заведения или всякакви други помещения, в които има или се използват запалими газове или течности.

Декоративни епоксидни подови покрития

Декоративните епоксидни подови покрития се използват предимно за декорация на помещението, най-вече визуализация на фирменото лого и други коропоративни детайли, които клиентите държат да присъстват в интериора на работното им помещение.

Епоксидни подови покрития с хоросан

Епоксидните подови покрития с хоросан са възможно най-здравите споксидни подове. Този тип епоксидни подове се използва като покритие в тежките индустрии, също така може да се използва и за поправяне на пукнатини.