Никога не е прекалено късно, за да научите нещо ново, а когато става въпрос за полагане на асфалт / асфалтиране, има много неща, които убягват на собствениците на жилища, търговски имоти, та дори и на служителите в общината, може да не са наясно.

Ние от Асфалтиране София сме сред Топ фирмите в България, които предлагат професионално услугата Асфалтиране, решихме днес да споделим с Вас най-важните неща, които трябва да знаете за процеса по асфалтиране на малки площи.

Разрушаване на износен асфалт

Първата стъпка, когато говорим за полагане на асфалт е да премахването на вече съществъващия износен такъв, без значение дали е асфалт, бетон или павета – старата настилка трябва да се отстрани задължително, а не да се наслагва върху нея, новата такава.

Разрушаването на износения асфалт се осъествява с помощта на тежка и мощна техника, мотокари, челни товарачи или големи самосвали. След като машините свършат най-тежката задача се преминава към отстраняване на отпадъците.

Наклон при асфалтиране

Следващата много, много важна стъпка при процеса по асфалтиране на малки площи е правилната и точна преценка за каклона, тъй като правилното оттичане на вода е от жизненоважно за Вашата нова асфалтирана площ, тъй като водата е основната причина за увреждане на асфалтовата повърхност, в това число дупки и пукнатини.

Основа при асфалтиране

Най-важната част от новата Ви асфалтова настилка е всъщност основата. Подовата основа осигурява стабилна повърхност за поддържане на новата асфалтова настилка. Тя е бариера срещу замръзване, която помага за намаляване на зимните щети поради замръзване и размразяване.

За перфектната основа за процедурата по асфалтиране е необходимо задължително площта да се трамбова, ред по ред по цялата повърхност. Имайте предвид, че ако чакъла пропада повече от два сантиметра, под нивото на камиона, това означава че основата не е правилно поддържана.